Foglalási útmutató és tanácsok

Meg szeretnénk könnyíteni a foglalás folyamatát a British Airways oldalán. Ehhez nyújtunk önnek néhány hasznos információt az alábbiakban.

Bevett és elfogadott fizetési módok

A British Airways módosította a fizetési szabályzatát, így most hitelkártyájával vagy a PayPal segítségével számos országból, (többek között az Ön lakhelye szerinti országból is) foglalhat jegyet online. Bizonyos mértékben korlátozott azoknak az országoknak a köre, ahonnan utazását lefoglalhatja, ezért kérjük, ellenőrizze az "Indulási országok" listáját weboldalunkon.

Amennyiben olyan országból induló járatra szeretne helyet foglalni, amely nem szerepel az "Indulási országok" listáján, kérjük, vegye fel telefonon a kapcsolatot a British Airways helyi irodájával. Emellett foglalását elvégezheti a repülőtéri jegykiadó pultnál is.

Egyes esetekben nem lehetséges telefonon, vagy a ba.com internetes oldalon helyfoglalást végrehajtani.

Egyedül utazó gyermekek

Amennyiben gyermeke 12 évesnél fiatalabb és egyedül, vagy 16 évnél fiatalabb utassal együtt utazik, a foglalás számukra nem hajtható végre az interneten. Gyermekének Skyflyers Solo nevű szolgáltatásunkat kell igénybe vennie az utazás során. E szolgáltatás a British Airways járatokon díjhoz kötött, ezért a foglaláshoz kérjük, lépjen kapcsolatba a helyi British Airways irodával.

Ha gyermeke 12-18 éves, egyedül utazik, és szeretné számára a Skyflyers Solo szolgáltatást megrendelni, akkor foglalását nem tudja interneten elvégezni. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi British Airways irodával.

Csoportos foglalások

Egy foglalásban legfeljebb kilenc személy számára foglalhat jegyet online. Ha kilenc főnél nagyobb csoport részére szeretne foglalást végezni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a British Airways helyi irodájával.

Foglaljon minél előbb

A kedvezményes árainknál a helyek száma járatonként korlátozott, ezért minél előbb foglal, annál kedvezőbb árhoz jut.

Utazásánál kerülje a csúcsidőszakokat

A kedvezményes árú jegyek hamarabb elfogynak a csúcsidőszakokban induló járatok esetén. Ha kedvezőbb árú jegyet szeretne, keressen inkább a délelőtti vagy a kora délutáni járatok között.

Az alkalmazott kifejezések meghatározása

A legmegfelelőbb jegyárakért használja a következő keresést.

> Legkedvezőbb árú jegy. A legkedvezőbb árú rendelkezésére álló jegy az Ön által kiválasztott járatokon. Az ajánlott árakon megvásárolt jegyekkel kapcsolatban módosítás és visszatérítés legfeljebb pótdíj vagy felár fizetése ellenében igényelhető.

> Rugalmas jegy. Az Ön által kiválasztott járatokon rendelkezésre álló jegyekkel kapcsolatban módosítás és visszatérítés is igényelhető pótdíj fizetése nélkül.

Váltás magasabb járatosztályba Avios pontokkal

Avios pontokkal csak bizonyos osztályú jegyek válthatók át magasabb kategóriába. További információk magasabb járatosztályba történő váltással (Avios pontok felhasználásával) kapcsolatban.